Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Vermeer expositie

Vrijdag 10 februari 2023

De tickets voor de Vermeer expositie zijn niet aan te slepen, de site van het rijksmuseum kan het niet aan.. De boeken daarentegen die we hebben liggen kunt u gewoon bij ons ophalen of aanklikken in de webshop:

Melkmeisje is de nieuwe historische roman van Matthias Rozemond en gaat over Johannes Vermeer in het jaar 1657. De jonge schilder Johannes Vermeer heeft zich danig in de nesten gewerkt met een doek waarvan half Delft schande spreekt. Ook zijn eigen katholieke schoonfamilie lijkt het vertrouwen in hem op te zeggen. Hoe krijgt Johannes zijn carrière weer op de rit? Tegen het decor van het zeventiende-eeuwse Delft vertelt Melkmeisje het fictieve verhaal van een jonge vrouw en haar rol in het leven van Johannes Vermeer.

Pim en Pom ontdekken Vermeer: Deze bekende creaties van Fiep Westendorp maken dit keer avonturen mee in het museum. Ze bekijken daar de schilderijen van Johannes Vermeer en zien hoe hij voor Het melkmeisje vooral gele en blauwe verf heeft gebruikt. Samen gaan ze op avontuur in de schilderijen en maken daar kennis met twee meisjes die Vermeer schilderde, maar ook met een muizenfamilie en een koe. Ze smikkelen van de verse melk en ze helpen speuren naar een verloren oorbel, gelukkig vinden ze hem precies op tijd voor het feest! Dit is een omdraaiboek met twee spannende avonturen: Het melkmeisje en Het meisje met de parel

Nijntje x Vermeer - Bekijk het werk van Johannes Vermeer en van Dick Bruna eens goed. Wat valt je op? Het lijkt heel verschillend, maar er zijn ook overeenkomsten. Let maar op de kleuren, de houdingen en bewegingen. Wist je dat Dick Bruna en Johannes Vermeer allebei heel erg van de kleur blauw hielden? Dit boek werd ontwikkeld door Mercis Publishing i.s.m. het Rijksmuseum.

Vermeer

Instapost hier.