Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Verhalen van de fladdertak

Woensdag 20 april 2022

Het Grote Onweerstaanbare Boomsprookjesboek.

Verhalen van de fladdertak

Naar dit boek kan je absoluut terecht verwijzen als het Grote Onweerstaanbare Boomsprookjesboek. De verteller, Margaretha van Andel, bundelt binnen een leuke raamvertelling allerlei volksverhalen en sprookjes van over de hele wereld. Natuurlijk staat in ieder verhaaltje een boom centraal. Maar dat niet alleen, het wordt ook nog eens door een ándere boom verteld. En die verteller-boom is dan weer geenszins fantasie! Dat betreft 32 unieke bomen van over de hele wereld met hun eigen intrigerende verhaal.

Je hebt dus twee in één: Allereerst boeiend vertelde sprookjes, sagen of mythen van over de hele wereld zoals de bewerking van Jaap en de bonenstaak + een verhaal van Tolstoj + ook minder bekende verhalen als 'De witte spar die over de berg klom'. (Eén van mijn favorieten) Maar daarbij krijg je dus ook het prachtige achtergrond verhaal van een boom waar je daadwerkelijk naar toe zou kunnen reizen: bijvoorbeeld naar de boom die de vernietigende terreur op Ground Zero, New York heeft overleefd, liefdevol is verzorgd en daar weer staat te stralen, naast een zaailing van de Anne Frankboom. En de ultra intrigerende boom 'Methusalem', zie de foto die ik ook plaatste. Deze afbeelding geeft een indruk maar is het niet zelf, de beeltenis en de locatie worden geheim gehouden om deze unieke boom te beschermen.. Het was een jonge scheut toen de Egyptenaren hun piramiden bouwden en nu, bijna 5.000 jaar oud, groeit deze boom nog steeds in onbarmhartig schraal gebied. Zo boeiend verteld dat ik vanuit het boek doorging naar de documentaire erover die op internet te vinden is.

Je zou haast vergeten dat dit gewoon een sprookjesboek is, wat je kan voorlezen aan al jonge kids. Maar dan echt op zo'n manier dat je zelf stiekem verder leest als de kinderen op bed liggen! Veel plezier hiervan, nu! Want hier heb ik alvast de eerste pagina's online gezet voor je. Geniet vooral ook veel van de prachtige tekeningen van Marieke Nelissen: rijke en betoverende illustraties, precies zoals bij een sprookjesboek past..

Klik hier voor meer informatie in onze webshop.