Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Lezersavond in onze boekhandel

Donderdag 17 maart 2022

6 april 2022 lezersavond in Boekhandel Van Rietschoten

Lezersavond in onze boekhandel

We zijn blij Lody van de Kamp 6 april in onze winkel te mogen verwelkomen.
Hij zal die avond de actieperiode starten in onze boekhandel van de week van het christelijke boek (van 6 t/m 16 april 2022).
Het programma is als volgt:

19.15 uur inloop met koffie en lekkers
19.30 uur opening actieweek en boekbespreking
ca. 21.00 afsluiting

Entree is gratis, maar wel graag uw aanmelding via de mail: boekhandel@vanrietschoten.nl zodat we de voorbereidingen voor de avond goed kunnen treffen. Ook zorgen we ervoor dat je het actieboek dan alvast wat eerder in je bezit hebt, zodat je op 6 april met de auteur in gesprek kunt over dit boek.

Actieboek: De nacht die mijn leven voorgoed veranderde
In "De nacht die mijn leven voorgoed veranderde" gaat de Joodse Kasriël met zijn kleindochter Mirjam in gesprek over zijn verleden. Zijn verhaal begint in Polen, waar hij als kleine jongen met zijn familie wordt opgepakt. Het lukt hem om getto's en concentratiekampen te overleven en voor zijn broertje te zorgen, maar daarvoor betaalt hij een hoge prijs. Na de oorlog grijpt hij de kans om naar Amerika te vertrekken met beide handen aan en verbreekt alle banden met zijn verleden. Als hij jaren later terugkeert naar Europa, praat hij voor het eerst in zijn leven over het afschuwelijke geheim en het schuldgevoel dat hem al die tijd heeft verteerd. - Een liefdevol geschreven, aangrijpende novelle over een jongen die na de oorlog verder moet met een levenslang trauma, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
De nacht die mijn leven voorgoed veranderde

Boekenweek
Bij ons kunt u tijdens de actieperiode kiezen uit het algemene boekenweek geschenk geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer (actieperiode 9 t/m 18 april) en het actieboek van de Week van het christelijke boek geschreven door Lody van de Kamp (actieperiode 6 t/m 16 april). U krijgt zo'n geschenk bij aankoop van € 15,00 aan boeken.

Over Lody van de Kamp
Lody B. van de Kamp (1948) studeerde aan de Talmoed Hoge­scholen in Montreux (Zwitserland) en Londen. Hij was als rabbijn verbonden aan de Joodse Gemeente van achtereenvolgens Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Hij publiceert regelmatig in landelijke en lokale dag- en weekbla­den en is vaste columnist van onder andere het Nederlands Dagblad. Ook geeft hij regelmatig spreekbeurten en gastcolleges over Israël en het Jodendom. - Van de Kamp schreef onder meer de jeugdroman Weeskinderen (2006) en de romans Oorlogstranen (2008). Deze 2 titels verschenen in één band ook als dubbelroman. Verder: Alleen (2010), De Joodse slaaf (2014) en Sara, het meisje dat op transport ging (2016), alle verschenen bij Uitgeverij Mozaïek.