Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Godsdienst

Nieuw en actueel:

12 artikelen
pagina 1 van 2
voorraad onbekend
€ 24,99
voorraad onbekend
€ 20,-

Bijbel met bijdragen over geloof, cultuur en wetenschap
Ook bekend als de Wetenschapsbijbel.

Wat heb je aan de Bijbel bij ingewikkelde vragen uit deze tijd? Bij onderwerpen als gender, duurzaamheid of religieus geweld? Op internet worden Bijbelteksten voor allerlei meningen gebruikt. Waar vind je dan houvast? In deze Bijbeluitgave is de tekst van de Bijbel, in de vertaling van de NBV21, samengebracht met betrouwbare inzichten, geschreven door 60 wetenschappers met liefde voor de Bijbel. Zo kun je als lezer zelf je mening vormen en vol vertrouwen in gesprek gaan over thema's die ons allemaal raken.

Vergeten rijkdom Waele, Daniƫl de
voorraad onbekend
€ 26,99
Bijbelverhalen en zakenpraatjes Engeldorp Gastelaars, Peter van
voorraad onbekend
€ 15,-

Bijbel en business lijken in onze tijd wel twee planeten die op kosmische afstand van elkaar staan. De 21e eeuw nodigt niet bepaald uit om op zoek te gaan naar relaties tussen die twee. Processen van secularisatie, ontzuiling en kerkverlating hebben het perspectief op de maatschappelijke invloed van de Bijbel ingrijpend gewijzigd, ook als het gaat om inzichten en achtergronden bij het zakendoen. Deze blogs zijn geschreven voor en over zakenmensen. De verhalen inspireren je in je (zakelijk) doen en laten door wijze woorden uit het Oude Testament. Hoe ga je om met geld? Macht? Mag je als ondernemer hard zijn? Af en toe een klein beetje liegen?

Met praktijkverhalen, bijbelteksten en beschouwingen helpt Van Engeldorp Gastelaars ondernemers, christenen en niet-christenen na te denken over het zakendoen en de omgang met hun relaties.

Peter van Engeldorp Gastelaars is al meer dan veertig jaar ondernemer in het onderwijs, de kinderopvang en daarbuiten. Kent als bestuurder en directeur de kracht van verhalen, daar waar mensen en organisaties elkaar ontmoeten. Gebruikt dilemma's, confrontatie en het onverwachte om andere ondernemers en zichzelf te verrassen met nieuwe inzichten die direct uitdagen tot persoonlijke verandering.

Soren kierkegaard Blanken, Geert Jan
voorraad onbekend
€ 24,99
voorraad onbekend
€ 17,99
Samen jong Heijden, Sabine van der
voorraad onbekend
€ 18,99
voorraad onbekend
€ 17,99
De Zaak Job Dirk Griffioen
voorraad onbekend
€ 20,50

Het bijbelboek Job heeft de geschiedenis door de aandacht getrokken. Het lijkt om het tijdloze thema van de zin of de onzin van het lijden te gaan. Het verhaal van Job is kort en helder weergegeven. De lange dialogen tussen Job en zijn vrienden, vragen steeds opnieuw de aandacht. De betekenis ervan laat zich niet gemakkelijk ontfutselen. Het lijden blijft een mysterie. We weten zeker dat God het antwoord op al onze vragen over het lijden heeft. Zelfs Job moet zich tevreden stellen dat hij geen antwoord krijgt op zijn vragen aan God over het lijden en de gebrokenheid van het leven. Het boek Job blijft de aandacht vragen van allen die geloven in de Almachtige God die hemel en aarde schiep. Men moet niet de overtuiging hebben dat in dit boek De Zaak Job het laatste woord over de discussie tussen Job en zijn vrienden is gezegd. Zeker is wel dat men door lezen, herlezen en zoeken naar betekenis, verder kan komen met de vraag van alle mensen: wat is de zin van het lijden. En wat is Gods rol in het menselijk leed? De bedoeling is duidelijk: het boek Job wil de lijdende mens sterker maken in zijn geloof en aanmoedigen te blijven vertrouwen op God.