Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Geef een prentenboek cadeau

Vrijdag 28 april 2023

Help mee en doneer ook een prentenboek!

Al meer dan vijf jaar heeft de campagne 'Geef een (prenten)boek cadeau' als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Dit jaar is de klassieker Kleine IJsbeer - Een ijsbeer in de tropen gekozen als campagnetitel en ligt vanaf 12 mei 2023 in de boekhandel voor maar € 2,99 (zo lang de voorraad strekt).

Een prentenboek voor jezelf en ook voor een ander.
Een prachtig prentenboek, dat gun je toch ieder kind? Bij boekhandel van Rietschoten kun je daarom niet alleen een boek kopen, maar ook doneren. Wij zorgen er dan voor dat de prentenboeken terecht komen bij kinderen voor wie een boek niet vanzelfsprekend is.
Help mee en doneer ook een prentenboek!

We bereiken met jullie donatie de jonge gezinnen:
Bij veel gezinnen in Rotterdam is het allerminst vanzelfsprekend dat er gelezen wordt. Dat gaat vaak samen met andere zorgen op financieel en sociaal gebied. Juist dan wens je de kinderen een goede start toe met een mooi boek. Want lezen is uiteraard enorm belangrijk voor de taal- en spraakontwikkeling voor kinderen. Belangrijk dus dat kinderen al op babyleeftijd worden voorgelezen. Samen met de verloskundigen van Verloskundige Praktijk Charlois die op Zuid bij heel veel jonge gezinnen over de vloer komen willen we juist dáár jullie gift goed laten aankomen. Dus: koop dit jaar een prentenboek voor jezelf, maar geef er op deze manier ook één aan een jong gezin op Rotterdam Zuid! Doneren aan deze actie kan ook op afstand. Mail dan even naar boekhandel@vanrietschoten.nl

Eerdere edities van deze geef een boek cadeau actie:
Het is ieder jaar weer een feest om te zien hoe fijn het is wanneer deze boeken goed terecht komen en ook hoe gul en blij jullie geven. Dank daarvoor! Klik hier voor een afbeelding van de boeken die we namens jullie bij de kinderen van een AZC school konden afleveren. Klik hier en hier voor de actie met de Voorleesexpress Rotterdam. Hier een beeld bij de actie voor de Voedselbank. Hier een foto van boeken die bij een AZC uitkwamen.

Geef een prentenboek cadeau

Over het boek:
Lars, een kleine ijsbeer, wordt door zijn vader voor het eerst meegenomen naar de zee. Vader leert
hem om te zwemmen, vissen te vangen en een sneeuwhoop te maken als bescherming tegen de wind
wanneer je slaapt. Maar als de kleine ijsbeer wakker wordt, dobbert hij op een ijsschots midden in zee.
Uiteindelijk komt hij terecht in een warm land waar alles groen is. Hij ziet er vreemde planten en
bloemen en ontmoet dieren die hij nog niet kent. Maar hoe komt Lars weer thuis?

Voor meer informatie over de actie 'Geef een prentenboek cadeau', klik hier.

Geef een prentenboek cadeau