Nederlandse Sciencefiction:
veelzijdig en verrassend,dat was het thema waarmee drie auteurs met het publiek van Boekhandel Van Rietschoten in gesprek gingen.

Johan Bakker maakte met de aanwezigen een reis langs belangrijke mijlpalen in de ontwikkeling van de SF literatuur. Van Jules Verne tot aan vrouwelijke auteurs als Mary Shelley (Frankenstein) en Betje Wolff (Holland in het jaar 2440). Ook ontwikkelingen in de ruimtevaart die hem als kind al fascineerden en hem ontwikkelden tot de auteur die hij nu is passeerde de revue. Vervolgens ging hij in vraaggesprek met de 2 andere aanwezige auteurs, Johan Klein Haneveld en Esther Wagenaar. Dit leverde mooie gesprekken op en gezien de betrokken vragen uit het publiek was er veel herkenning. Het leverde mooie inzichten in de ontwikkelingen van het genre. Johan Bakker en Esther verluchtigden de avond met een drietal klassiekers die alles met het onderwerp van de avond te maken hadden, zoals bijvoorbeeld het Space Oddity van David Bowie.

Kortom: een veelzijdige en ontspannende avond met verrassende gesprekken.

De uitnodiging die voor de avond was uitgegaan: Sciencefiction is populairder dan ooit: Star Wars, The Avengers, Jurrasic World, Horizon Zero Dawn, Black Mirror en The Circle doen het goed als film, als game of als boek. Door een blik in de toekomst te werpen, houdt sciencefiction onze eigen tijd een spiegel voor. De wereld lijkt op dit moment onvoorspelbaarder dan welk verzonnen scenario dan ook. Toch blijven we door middel van fantastische verhalen zoeken naar zinvolle invullingen van ons bestaan.

Over de auteurs: Johan Bakker schreef o.a. ‘Enkele reis Mars’
Johan Klein Haneveld schreef o.a. ‘Conquistador’
Esther Wagenaar - ‘Het groene kristal’, boek 1 in de trilogie Terra 7.
Boekhandel Van Rietschoten

Boekhandel Van Rietschoten

Boekhandel Van Rietschoten

.